Tego śniadania sama sobie zazdroszczę 😋 Omlet z mąki ciecierzycy w wersji na słodko. Zmieniając dodatki taki omlet możesz przygotować także w wersji na słono. Jakie to jest dobre!
Przygotuj (ilość na małą patelnię):
- 3/4 szklanki mąki z ciecierzycy
- 1/2 szklanki wody lub roślinnego mleka (ja użyłam ryżowego)
- pół łyżeczki proszku do pieczenia (nie jest to obowiązkowe)
- cynamon-ilość według uznania
- 1 dojrzały banan
- szczypta soli i kurkumy
Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę. Poczekaj 3-5 minuty, aż ciasto zgęstnieje. Smaż do zarumienienia, na patelni bez tłuszczu, z obu stron. Wybierz ulubione dodatki i pożeraj.
Ja wybrałam: borówki, wiśnie, banany, masło orzechowe, tofu naturalne zblendowane z mlekiem kokosowym i bananem.
O matko. To było takie pyszne!