Kategoria Co jeść

Omlet z mąki z ciecierzycy

Omlet z mąki z ciecierzycy

Tego śniadania sama sobie zazdroszczę 😋 Omlet z mąki ciecierzycy w wersji na słodko. Zmieniając dodatki taki omlet możesz przygotować także w wersji na słono. Jakie to jest dobre!

Przygotuj (ilość na małą patelnię):

  • 3/4 szklanki mąki z ciecierzycy
  • 1/2 szklanki wody lub roślinnego mleka (ja użyłam ryżowego)
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia (nie jest to obowiązkowe)
  • cynamon-ilość według uznania
  • 1 dojrzały banan
  • szczypta soli i kurkumy

Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę. Poczekaj 3-5 minuty, aż ciasto zgęstnieje. Smaż do zarumienienia, na patelni bez tłuszczu, z obu stron. Wybierz ulubione dodatki i pożeraj.
Ja wybrałam: borówki, wiśnie, banany, masło orzechowe, tofu naturalne zblendowane z mlekiem kokosowym i bananem. 
O matko. To było takie pyszne!

Zostaw komentarz