Kategoria Co jeść

Zupa fasolowa w 5 minut

Zupa fasolowa w 5 minut

Przyznaję bez bicia, nie jest to przepis na miarę szefa kuchni pięciogwiazdkowej restauracji 😉 No ale najważniejsze jest to, że ta zupa jest naprawdę smaczna i jest gotowa zanim zauważysz, że gotujesz. Gdy czas cię goni, a ty masz ochotę na coś smacznego i sycącego…. ugotuj fasolową, a la Ciało i Zdrowo.

Przygotuj (na 2-3 porcje):

  • puszkę pomidorów pelati (krojone),
  • przecier pomidorowy w kartoniku (ok. 300 ml.),
  • dwie puszki fasoli czerwonej,
  • przyprawy: sól, pieprz, chilli, wędzoną paprykę, cynamon (dla chętnych), słodką paprykę, kmin rzymski i ziarna kolendry (ja lubię świeżo utarte w moździerzu, ale to jest nadprogramowa czynność więc wyjątkowo zapracowani mogą ją pominąć),
  • ulubione pestki i coś zielonego do posypania zupy.

Uwaga przepis:

Do garnka wrzucasz pomidory, przecier i fasolę. Wszystko podgrzewasz, doprawiasz do smaku i blendujesz (możesz dodać wodę do uzyskania ulubionej konsystencji). Zupa będize dosyć gęsta. Całość posypujesz np. natką pietruszki lub świeżą kolendrą i pestkami słonecznika 😉
KONIEC GOTOWANIA. Smacznego.

Zostaw komentarz